Kleedkamer4 is een blog….
Mijn naam is Bas Hakker en Kleedkamer4 is de plek waar ondernemers, freelancers, journalisten en coaches kunnen leren hoe je op een goedkope, leuke en laagdrempelige manier een klantenbestand opbouwt.  Via cases, stappenplannen en handige podcasts leer je hoe hoe je een specialisatie kiest, goede verhalen maakt en een publiek opbouwt. Ik studeerde  een tijdje terug marketingcommunicatie aan de Radboud Universiteit en stortte me op de media- en marketingjournalistiek (Adformatie, Emerce, MarketingTribune, DeOndernemer, NRC, Intermediair, Nieuwe Revu, Parool, AD). Inmiddels werk ik meer dan vijf jaar als hoofdredacteur voor het marketingplatform Candid.news dat eerst frank.news heette.   

Ondernemers verder helpen
Via Kleedkamer4 wil ik dat leuke contentmarketingvak doorgeven aan mensen die daarmee een heel goed bestaan kunnen opbouwen door mijn ervaring in de journalistiek eraan toe te voegen.
In januari 2022 kwam mijn boek ‘Contentmarketing op een bierviltje’ uit. Hierin staat een praktische methode waarmee kleine ondernemers aan de slag kunnen met contentmarketing. Hoe kun je met wat basale stappen een perfect systeem optuigen dat is ingericht om een klantenbestand op te bouwen? Bedenk goed waarover je verhalen gaat maken, zorg dat je op jouw eigen kanalen publiceert en bouw een publiek op. Mijn visie is – zoals gezegd – redelijk overzichtelijk: hoe beter het verhaal hoe beter het publiek dat je ermee opbouwt. 

Candid

Sinds 2016 werk ik als freelancer voor bureaunetwerk Candid dat is opgezet door Gerard Ghazarian. Ooit begonnen met 15 mensen werken daar inmiddels meer dan 300 professionals en er vallen verschillende bureaus onder zoals Coopr, M2Media, Stroom en bureaus in Engeland. Met een clubje van ervaren journalisten hebben we een systeem opgetuigd waarbij we schrijven over media en marketing. We heten Candid.news en publiceren in het Engels. Mijn basis is altijd de journalistiek en dat zal ook niet veranderen. Ik maak bijvoorbeeld verhalen voor Emerce, Managementboek, MarketingTribune, AD en VGVisie (vastgoed).

Podcast
Trouwens, met Robert Maaskant en Jos Govaart samen maak ik sinds een jaar met veel plezier de podcast FC Mediacircus over sport, business en media. We hebben inmiddels 47 afleveringen gemaakt en we zijn groeiende. We hebben de podcast helemaal volledig zelf opgebouwd (zonder hulp van een podcastuitgever) en grote plannen voor het binnenhalen van sponsors, organiseren van events en weggeven van prijzen.    

Kleedkamer4
Oh ja, waarom de naam ‘Kleedkamer4’? Daar komt alles wat ik hierboven vertelde samen. Omdat een kleedkamer de plek is waar jullie als ondernemers kunnen leren van elkaar en van wat meer ervaren contentmakers zoals schrijvers, zangers en journalisten. Kleedkamer4 bestaat uit deze blog, een nieuwsbrief (hier kun je je inschrijven voor de Kleedkamer4-nieuwsbrief) en een podcast. Check ons maar ergens, we vinden het tof om jullie een beetje verder te helpen.

 

Gewoon een vraag? Mail naar bas@kleedkamer4.nl. 
Bellen kan ook op 0641377689.

Site Footer

Sliding Sidebar