Op een bekend strand stonden, precies op anderhalve meter van elkaar, wat houten banken rond een speeltuintje. In de afhaaltent om de hoek kon je dus koffie, koek en chocomel halen en dat opdrinken op die bankjes wat alle ouders dan ook deden met een grote glimlach op hun gezicht. Voorbeeld van creatief ondernemerschap; gewoon verbaasd om je heen kijken als mensen toevallig met die ‘koffie voor onderweg’ precies op dat bankje gaan zitten. Niks mis mee.

Afbeelding van Maarten Brand via Pixabay

Tijdens het koffie halen, vroeg ik of ze aan schaalvergroting dacht. Ik zag een rondreizend circus van speeltuintjes, bankjes en koffie afhaaltentjes voor me die – volkomen los van elkaar – langs de kustplaatsen zou trekken. Ze moest even lachen om mijn makkelijke ideetje, maar bleef lekker met beide benen op de grond. ,,Ik ben al blij dat dit met gedoogsteun van de BOA’s mag hoor, verdienen we tenminste nog wat.’’

Misschien moeten we dat straks wat meer omarmen in Nederland handelsland: een beetje ongehoorzaam zijn, lekker een centje verdienen en vooral wat proberen te lachen met elkaar. Dan komt het helemaal goed met ons.

Avatar

Door Bas Hakker